فواید جو

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و دارای خواص دارویی فراوانی است.  بقراط ، پدر علم پزشکی غرب، جو را به عنوان یکی از راه‌های موثر در درمان بیماری‌های حاد به کار می برده است .بنابراین به نظر می رسد که انتخاب جو در بین غلات به نام “پدر غلات “انتخاب درستی است.

دم کرده های جو هنوز به نام چای “هیپوکرات” معروف است . تجربیات اخیر پزشکی نشان می دهند که مواد تشکیل دهنده جو ، خاصیت درمانی دارند. جو همچنین عملکرد درمان های طبیعی را تسهیل نموده و بهبود می‌بخشد.

 اعتقاد پیشینیان و طب سنتی بر این است که ترکیبات موجود در جو افزاینده طول عمر، نیروزا ، شفابخش و شکل دهنده اسکلت بدن است . جو دارای مقادیر بالایی از فسفر است و بنابراین برای وضعیت عصبی و فعالیت‌های ذهنی بسیار مفید است . مشترکات این دانه از بالا رفتن چربی خون و سفید شدن مو جلوگیری می کند .

 جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب کم خونی و سوء هاضمه است و نیز برای تخفیف درد بسیار مفید است . از دیگر خواص جو این است که برای افراد مبتلا به نقرس مفید بوده و کلسترول خون را نیز کاهش می دهد. دانه های جو به دلیل دارا بودن نوعی آلکالوئید به نام”هور دنس” و اثری مقوی برقلب  داشته و به عنوان کمک در درمان تنگی نفس نیز به کار می رود.

عصاره مالت

 جو دارای خاصیت ضد التهابی است و در سیستم ایمنی بدن و بهبود التهابات حفره ی دهان تا حدی موثر است. جو خاصیت ملین دارد، در مواردابتلا به بیماری‌های گوارشی ،لوزالمعده، صفرا ، مجاری ادراری و عفونت های مخاطی بسیار مفید و موثر است.
گلوتن موجود در جو، ماده‌ای نرم، سازگار و آرام بخش بوده و به علت آبدار بودن موجب رفع عطش شدید شده و سبب انقباض عضلانی ،اضطراب و تورم شکم هم نمی شود.

جو در طب سنتی

 در طب سنتی جو ماده محرکه برای تولید شیر در زنان شیرده می باشد. در سایر زنان نیز، جو باعث تعادل هورمون های طبیعی بدن و تولید استروژن می شود که رشد سالم سینه را به همراه دارد. ماءالشعیر یا آب جو برای درمان سل، زخم های ریوی و سردرد مفید است.

  جوشانده ی حاصل از مخلوط دانه های جو همراه با جوی دوسر و گندم ماده غذایی بسیار مقوی در درمان ضعف عمومی بدن است. برای افراد مبتلا به نقرس مفید است. جو دارای پروتئاز و برخی مواد مفید دیگر می باشد. بنابراین از سرطان جلوگیری می کند، کلسترول خون را کاهش میدهد.

 بیسکویت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد کشک الشعیر (کشک تهیه شده از شیره جو )برای مزاج های گرم و اسهال‌های صفراوی مفید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

خواص درمانی جو
Instagram
Telegram
WhatsApp
فهرست